Sponsoring

______________________________________________________________________________________________

Voetbalschool Deventer:

Harleman start voetbalschool in Deventer

Vandaag op de Open Dag van GA Eagles geeft Herman Harleman het officiële startschot voor een uniek initiatief in Deventer. De 44-jarige trainer van IJsselstreek is de afgelopen weken druk bezig geweest met de oprichting van een voetbalschool.

Veel werk ging zitten in een website en andere promotionele activiteiten. Het enthousiasme van de Deventer oefenmeester is aanstekelijk. Harleman is een voetbaldier in hart en nieren. Zelfs in zijn huiskamer wordt gevoetbald. ‘Ik ben een doener; op het veld voel ik me thuis, niet achter een computer’, zegt de trainer, terwijl hij enigszins hulpeloos toekijkt hoe de website van de voetbalschool gezicht krijgt.

Ervaring:

De oud-speler van Labor, PEC Zwolle en Go Ahead legt uit wat zijn plannen zijn. ‘Een voetbalschool die aanvullende trainingen aanbiedt aan F-, E- en D-pupillen.’ Harleman beschikt over alle papieren en heeft veel ervaring opgedaan met jeugdvoetbal. Na de zomer start de voetbalschool met een reeks van acht trainingen op sportpark Keizerslanden.

Voetballende jongens en meisjes kunnen zich via de site aanmelden en hun clubs verdienen daarmee spaarpunten voor hun eigen club. ‘Met die punten spaar je voor voetbalattributen als ballen, bidons en trainingsaccessoires.’ Het systeem is helder en goed voorbereid. De voormalige nummer 10 weet zich gesteund door ‘Special Kind’.

Toegankelijk:

Daarnaast werkt het initiatief van Harleman met stagiaires en Stichting Leergeld samen om de voetbalschool toegankelijk te maken voor iedereen. Het proefdraaien in Ommen, waar Harleman hoofd opleidingen is bij OZC Ommen, was bijzonder succesvol met in totaal 75 aanmeldingen. In kleine groepen werd er gewerkt aan de voetbalkwaliteiten van de pupil.

‘Eigenlijk wilde ik ooit voetbalprof worden, maar dat lukte niet. Op 28-jarige leeftijd behaalde ik het diploma Oefenmeester 2’, vertelt Harleman. Daarmee onderstreept de gedreven coach zijn passie voor het overbrengen van oefenstof, het werken met mensen op de grasmat, ze stimuleren, enthousiasmeren en een hoop lol maken. ‘Dat is wie ik ben.’

Meer info op www.voetbalschooldeventer.com

______________________________________________________________________________________________

Kijk >>hier<< voor de mogelijkheden bij uw club